DIS-Norge
 
  English Norsk  

SLEKTSFORSKNING I OSLO

Slekt og Data Østfold, lørdag 22. april 2017, klokka 11:00

 
Medlemsmøte, RAM. - Sted: Roald Amundsens Minne, Framveien 9, 1659 Torp, Vesten.

Johanne Bergkvist fra Oslo byarkiv og Sigbjørn Elvebakken fra Slekt og Data Oslo/Akershus kommer for å fortelle om kilder på nett og i Oslo byarkiv for de som leiter etter slekt i Oslo.
Mange leiter etter slekt på lesesalen til Oslo byarkiv, og Slekt og Data Oslo/Akershus stiller med veiledning på lesesalen på torsdager mellom klokka 12.00 og 18.00. Sammen kan vi gi et tilbud til både nybegynnere og de som har kommet lenger i sin slektsforskning og ønsker å grave dypere i arkivene. Byarkivet er også gjester på to slektskafeer hvert åt og samarbeidspartner på Slektsforskerdagen i Oslo.
Sigbjørn snakker om hvilke kilder til slektsforskning i Oslo som finnes på nett, og hvordan bruke disse for å komme videre på Oslo byarkiv, mens Johanne forteller om de viktigste personhistoriske kildene på byarkivet og hva de inneholder. Sammen presenterer de Oslo byarkivs tilbud til slektsforskere.
Sigbjørn Elvebakken er leder for Slekt og Data Oslo/Akershus og har lett etter informasjon om sin farmor i Kristiania i mange år. Han har holdt mange kurs i generell slektsforskning, skrevet flere artikler til Slekt og Data, Disputten og lokalhistoriske tidsskrifter. Når Oslo byarkiv har sitt kurs om Slektsforskning i Oslo to ganger i året, snakker han om kilder på nett med utgangspunkt i Johan Alfred Hansen som mistet stemmeretten på grunn av fattigstøtte i Kristiania.
Johanne Bergkvist er historiker og jobber på Oslo byarkiv. Hun har vært med i flere sesonger av Hvem tror du at du er?, og er med og holder kurset om Slektsforskning i Oslo.

Som vanlig på møtene våre tar vi en femtilapp i inngang som gir deg kaffe og vafler i en innlagt pause midt i møte. Vi har også utlodning. Velkommen til et hyggelig Oslo-møte!