DIS-Norge
 
  English Norsk  

oktober 2016

KJEMPEFIN SLEKTSFORSKERDAG

SLEKT OG DATA ØSTFOLD takker alle som var innom Slektsforskerdagen på RAM og gjorde dette stevnet til et kjempefint treff. Alle ca. 100 personer som kom synes de fikk med seg kunnskap om vår felles hobby, noe å jobbe videre med. Hele tre foredrag var også positivt synes de fleste.

Temaet for dagen var "Svensker i Østfold" traff bra, viser mange tilbakemeldinger.

Takk til alle som gjorde dette mulig.

 

VELKOMMEN TIL SLEKTSFORSKERDAGEN 2016

Slekt og Data Østfold arrangerer SLEKTSFORSKERDAGEN lørdag 29. oktober på Roald Amundsens Minne (RAM). Vi åpner kl. 10.00 med stand fra Sverige ved Susann Sannefjäll fra Uddevalla. Hun vil hjelpe besøkende med søking i Sverige og hun har svensk slektslitteratur for salg. Videre ha vi stand med Interkommunalt Arkiv Østfold som viser hvilke muligheter slektsforskere har i arkivet i Skjeberg. Family Searsh kommer med tilgang til mange databaser i Amerika og verden forøvrig, til stor hjelp. Askim Historielag og andre Historielag kommer også. Våre egne krefter i Slekt og Data Østfold vil også hjelpe nye og gamle slektsforskere med å komme videre i sine søken.
 
 Det er tre foredrag denne lørdagen. Først foredrar Odd Marthinsen om "Innvandringen fra Sverige til Østfold", deretter får vi et spennende foredrag av Jon Harald Holm om "Grensetrafikken under krigen". Til slutt vil Henning Pytterud snakke om "Husforhørslengder - hva er det?"
 
Det er servering på RAM denne dagen, der besøkende kan kjøpe kaffe eller mineralvann med noe godt attåt.
 
GRATIS ADGANG! - Vi ønsker alle velkommen - spesielt unge, ferske slektsinteresserte.
 

"ØstfoldDIS" har nå blitt "Østfoldslekt"

 

 

 

 

Høstens nummer av nye "Østfoldslekt" er nå lagt ut for lesing av medlemmer av Slekt og Data. Navnebytte er en følge av navnendringen fra DIS til SLEKT OG DATA.

Vi kjører videre med saken om fire portrettfotografier som ble solgt på auksjon i Grimstad. Vi har forsket mye på hvem disse mennene var. Det meste er nå klart, men noen nøtter gjenstår, - så følg med.

Det er også et par artikler med Amerikastoff, pluss mye annet.

God lesing!