DIS-Norge
 
  English Norsk  

Aktiviteter og møterMøter i Slekt og Data Østfold


Slekt og Data Østfold, 22. april 2017, klokka 11:00

Tittel: Medlemsmøte, RAM
Sted: Roald Amundsens Minne, Framveien 9, 1659 Torp, Vesten.

SLEKTSFORSKNING I OSLO

Johanne Bergkvist fra Oslo byarkiv og Sigbjørn Elvebakken fra Slekt og Data Oslo/Akershus kommer for å fortelle om kilder på nett og i Oslo byarkiv for de som leiter etter slekt i Oslo.

Mange leiter etter slekt på lesesalen til Oslo byarkiv, og Slekt og Data Oslo/Akershus stiller med veiledning på lesesalen på torsdager mellom klokka 12.00 og 18.00. Sammen kan vi gi et tilbud til både nybegynnere og de som har kommet lenger i sin slektsforskning og ønsker å grave dypere i arkivene. Byarkivet er også gjester på to slektskafeer hvert åt og samarbeidspartner på Slektsforskerdagen i Oslo.

Sigbjørn snakker om hvilke kilder til slektsforskning i Oslo som finnes på nett, og hvordan bruke disse for å komme videre på Oslo byarkiv, mens Johanne forteller om de viktigste personhistoriske kildene på byarkivet og hva de inneholder. Sammen presenterer de Oslo byarkivs tilbud til slektsforskere.

Sigbjørn Elvebakken er leder for Slekt og Data Oslo/Akershus og har lett etter informasjon om sin farmor i Kristiania i mange år. Han har holdt mange kurs i generell slektsforskning, skrevet flere artikler til Slekt og Data, Disputten og lokalhistoriske tidsskrifter. Når Oslo byarkiv har sitt kurs om Slektsforskning i Oslo to ganger i året, snakker han om kilder på nett med utgangspunkt i Johan Alfred Hansen som mistet stemmeretten på grunn av fattigstøtte i Kristiania.

Johanne Bergkvist er historiker og jobber på Oslo byarkiv. Hun har vært med i flere sesonger av Hvem tror du at du er?, og er med og holder kurset om Slektsforskning i Oslo.

 

Bildet fra Christiania bryggeri i Maridalsveien 3, hvor Oslo byarkiv holder til i dag, er hentet fra www.oslobilder.no (fotograf Anders Beer Wilse).

Som vanlig har vi kaffepause med vafler. Dette inngår i 50.- kr. inngangspenger.
Husk også vår utlodning.
Velkommen alle sammen.
 


Slekt og Data Østfold, 24. april 2017, klokka 18:30

Tittel: Legacy-gruppe - Moss
Sted: Justushuset, Moss

Legacy gruppemøte

Møt opp for et par timer med utveksling av erfaringer med bruk av slektsprogrammet Legacy.

 
Ta med pc. - Velkommen.


Slekt og Data Mysen, 27. april 2017, klokka 18:30

Tittel: Medlemsmøte Mysen
Sted: Mysen

Vi får besøk av Kari Schiøtz som gir oss nyttige tips om søking på Google og andre søkemotorer på nettet.
Store deler av informasjonen kommer ikke med i vanlige søk og vi får tips om hvordan vi kan finne slikt.